Restauratie monumentale panden

Home » Restauratie monumentale panden

Monumenten Restauratie

Kluspunt Lemsterland is gespecialiseerd in het restaureren van monumentale panden. epemaDoor de jaren heen hebben we veel kennis en ervaring opgedaan met hetherstellen van oude monumentale panden. Bij het restaureren van monumentale panden vinden wij het heel belangrijk dat de sfeer en uitstraling van het pand niet lijdt onder de restauratie. Wij respecteren daarom ook altijd de oude bouwstijl van het pand. Kennis over oude bouwconstructies en materialen die toen de tijd gebruikt werden, zijn daarin van essentieel belang. Bij het restaureren van monumentale panden zien wij het altijd als een uitdaging om de sfeer en uitstraling van het pand niet aan te tasten, maar er wel voor te zorgen dat het pand toekomstbestendig is en voor een langere periode onderhoudsvrij.

Omdat wij het belangrijk vinden dat de restauratie zorgvuldig verloopt, met oog voor de kleinste details, betrekken we graag de opdrachtgever in de restauratie van het monumentale pand. De opdrachtgever kent namelijk vaak het ‘verhaal’ dat het pand ons vertelt. Door de kennis van de opdrachtgever/eigenaar over het gebouw te combineren met onze uitgebreide technische bouwkennis, kunnen we samen tot een goed restauratieplan komen. Wanneer we in samenspraak het restauratieplan vast hebben gesteld, kunnen wij beginnen met het restaureren van het pand. Ook in het restauratieproces zelf zullen we intensief contact onderhouden met de opdrachtgever.

Op deze pagina kunt u een aantal foto’s bekijken van grote restauratie projecten die Kluspunt Lemsterland uitgevoerd heeft. Bekijk bijvoorbeeld eens de foto’s van de restauratie van rijksmonument landhuis Epema State te Ysbrechtum of de restauratie van Huize Boschoord te Sint Nicolaasga. Voor vragen over restauraties aan monumentale panden, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.